Software voor kredietbeheer

Beperk uw kredietrisico met AI-gestuurde automatisering

Neem contact met ons op

Waarom automatiseren met Esker?

Geld is de levensader van elk bedrijf, die in gevaar wordt gebracht door de onvoorspelbaarheid en volatiliteit van kredietrisico's. Dit legt meer druk op kredietteams om kredietrisico's te beheersen en te beperken, en geld veilig te stellen. Esker Kredietbeheer optimaliseert het gehele risicomanagementproces door:

 • het optimaliseren en beveiligen van het onboardingproces van uw team
 • het automatiseren van alle "business as usual" kredietbeslissingen
 • medewerkers te voorzien van bruikbare gegevens om snellere, slimmere beslissingen te nemen

 

 

 

 

“"We doen een aantal beoordelingen per maand en verwerken al onze openstaande rekeningen en aanvragen. Mijn team vindt het geweldig om Esker Credit Management te gebruiken en weloverwogen kredietbeslissingen te kunnen nemen."

Ernie Pudliner, Directeur Krediet, TEC

Bekijk video

 

 

Neem sneller
slimmere kredietbeslissingen

Voortdurend evoluerende klant- en bedrijfssituaties vereisen dat kredietteams een groot aantal cruciale beslissingen nemen (bijv. het bijwerken van kredietlimieten, het beheren van geblokkeerde bestellingen, het onboarden van nieuwe klanten), allemaal met één doel: het voortdurend veiligstellen van inkomsten.

In plaats van te vertrouwen op een volledig handmatig proces, stelt Esker Credit Management kredietteams in staat zich te concentreren op waar ze de meeste waarde opleveren (d.w.z. omgaan met werkelijke risico's) door:

 • risico's automatisch te berekenen met een aanpasbaar scoremodel dat interne en externe risico-indicatoren combineert, zoals de gegevens van kredietbureaus
 • het identificeren van risico's en het in staat stellen van kredietteams om alle "business as usual" en beslissingen met een laag risico te automatiseren door middel van aanpasbare goedkeuringsworkflows

 

 

 

Vereenvoudigde kredietbeoordelingen

De juiste gegevens, precies op het moment
dat u ze het hardst nodig hebt

Niet elke beslissing kan worden geautomatiseerd. Wanneer zich een wijziging voordoet die mogelijk van invloed is op het vermogen van een klant om te betalen, worden kredietteams in realtime op de hoogte gebracht, waardoor kredietherbeoordelingen worden geactiveerd. Maar gezien het aantal bronnen dat moet worden gecontroleerd (bijv. ERP, CRM, kredietbureaus, Excel-sheets om risico's te berekenen), komt een beetje eenvoud een heel eind.


Esker Credit Management levert precies wat uw team nodig heeft in één enkele, gebruiksvriendelijke interface:

 • End-to-end inzicht in klantrisico's en bedrijfssituatie tijdens kredietbeoordelingen met gecentraliseerde klant-KPI's op één pagina (bijv. risicocategorie, bedrijfsgeschiedenis, scores van kredietbureaus)
 • Aanpasbaar intern scoremodel om automatisch het risiconiveau voor alle klanten te bepalen
 • Suggesties voor kredietvoorwaarden mogelijk gemaakt door Esker Synergy AI
 • Eenvoudige interne samenwerking om dialogen met collega's te beginnen om meer details te krijgen over klantsituaties
 

 

Onboarding van klanten

Gemakkelijk, veilig,
alles wat je altijd al wilde hebben

Op zoek naar een eenvoudigere manier om klanten te integreren? Zou u willen dat het niet zo lastig was om consistente kredietbeslissingen te nemen met behoud van klantrelaties en verlaagde risico's? Zeg niets meer. Esker staat voor u klaar om alle klanten veilig aan boord te krijgen, met of zonder kredietaanvragen.

 • Digitale kredietaanvragen

  Maak templates voor kredietaanvragen en verstuur ze via e-mail, een ingesloten link of neem ze op in verkoopoffertes of -communicatie

 • Geautomatiseerde referentiecheck

  Configureer automatisch verzonden berichten en herinneringen naar handels- en bankreferenties, terwijl u antwoorden/te maken telefoontjes via het dashboard controleert

 • Integratie van gegevens van derden

  Haal key scoring op bij de kredietbureaus van uw voorkeur (bijv. Altares Dun & Bradstreet, CreditRiskMonitor, Ellisphere, Experian, Creditsafe)

 • Goedkeuringsworkflow

  Configureer het vereiste goedkeuringsniveau om het kredietproces voor zowel nieuwe kredieten als kredietbeoordelingen te beveiligen

 

 

 

 

 

Blokkeer bestellingen in een mum van tijd

Het vrijgeven van bestellingen kan overweldigend zijn voor uw kredietteam – maar niet met Esker! Door gebruik te maken van de nieuwste en beste AI-technologie, helpt de oplossing van Esker uw team en u het proces te versoepelen. Met als gevolg minder "opeenhopingen" van geblokkeerde bestellingen, meer tijd om u op de meest risicovolle gevallen te concentreren, verbeterde klanttevredenheid en meer geld.


Hoe het werkt:
 • Esker automatiseert het vrijgeven van geblokkeerde bestellingen volgens uw regels en geeft suggesties op basis van Esker Synergy AI.

 • Faciliteer samenwerking wanneer dat nodig is - met andere teams of met klanten via chattools, vragen om teruggebeld te worden, enz.

 • Gebruikers kunnen geblokkeerde bestellingen in een paar klikken vrijgeven dankzij end-to-end inzicht in de bedrijfs- en risicosituatie van de klant.

 • Importeer en push geblokkeerde orders in real-time naar uw ERP dankzij Esker Connectivity Suite.

 

Verbeterde samenwerking

Verander uw kredietteam
in echte zakenpartners

Succesvol krediet begint met succesvolle verkopen. Vertaling: Samenwerking is essentieel. Esker Credit Management bevordert een echte samenwerkingsomgeving tussen verkoop- en kredietteams met tools die hen beiden helpen:

 • Vraag in een paar klikken kredietcontroles aan om samen te anticiperen op potentiële risico's
 • Krijg op elk moment inzicht in risicosituaties van klanten via de pagina voor klantbeheer
 • Controleer de belangrijkste kredietindicatoren van klanten (bijv. kredietlimiet, risicocategorie) en vraag kredietcontroles aan voor prospecten en klanten met behulp van de mobiele app Esker Anywhere
 • Activeer op elk moment interne gesprekken tijdens een kredietbeoordeling

 

 

 

Haal het meeste
uit krediet- en incassogegevens

Krediet- en incassoteams zijn krachtiger als ze samenwerken. Door de oplossingen van Esker Kredietbeheer en Esker Incassobeheer te combineren, kunt u de waarde van uw gegevens verhogen om de best mogelijke beslissingen te nemen en te profiteren van mogelijkheden zoals:

 • Kredietrisicocategorieën op basis van gegevens van kredietbureaus in realtime delen met incassobeheer
 • Interne kredietscores vullen met indicatoren voor betalingsgedrag uit incassobeheer
 • ncassostrategieën definiëren op basis van risico door gebruik te maken van de scores van kredietbureaus
 • Kredietlimiet in realtime verleggen naar incassobeheer

 

Meer informatie

 

 

5 strategieën
oor een optimaal credit
& collections proces

Nu downloaden

 

 

 

 

You’re in good company. Explore some of the other companies and AP leaders that have benefited from automating their processes with Esker.
No Results Found.

Onze partners

 • Coming Soon
Top